Is ZO veilig voor kwetsbare ondergronden?

We krijgen elke dag leuke vragen en reacties van jullie binnen. Daarom laten we in Blij met ZO onze gebruikers aan het woord. Deze week: een van de meestgestelde vragen.

Is jullie reiniger en microvezeldoek veilig voor mijn marmer/natuursteen/zwarte kraan?

Het antwoord is ja. Je kan ZO veilig gebruiken op kwetsbare ondergronden. ZO keuken schoon is een ontvetter, ZO sanitair schoon is een ontkalker. Onze sprayers geven een fijne nevel die je mooi over het oppervlak verdeeld. Zorg ervoor dat de reiniger op verticale oppervlakken niet gaat druipen: dan spray je te veel. 

Wij hebben bewust voor veilige reinigers gekozen, zonder gevarensymbolen. ZO is, onverdund uit de navulzak, al veilig. En omdat je ZO ook nog eens mixt met 90% water, is het helemaal veilig. Spray nooit te veel en maak meteen na gebruik even schoon. Dan komt het vuil makkelijk los en neem je het makkelijk met een doek op.

Is het oppervlak zichtbaar vuil? Spray dan op het  oppervlak: op een  afstand van 50 cm, zodat de spray zich mooi verspreidt. Laat even intrekken. Met de ZO microvezeldoek neem je het vuil op, de doek houdt het vuil vast. Droog eventueel na met een droge kant van je doek.

Wil je extra voorzichtig zijn? Spray dan op de doek en neem het oppervlak af.

Krassen

Een microvezeldoek neemt vuil goed op en houdt het ook goed vast. De microvezeldoek zelf krast niet. Krassen kunnen ontstaan door vuil dat in je doek zit. Gebruik daarom altijd een schone kant van je doek als je krasgevoelige materialen en oppervlakken  gaat schoonmaken.

Extra doeken nodig?

Je krijgt nu een set doekjes cadeau bij aanschaf vanaf € 30 met de code: doekjes.

Shop nu

Heb je tips voor ons of vragen?

Wil jij in de volgende Blij met ZO? Laat het ons weten! Dat gaat het makkelijkst via onze contactpagina.

Contact

Deel dit artikel via social media