Veelgestelde vragen

ZO bestellen en betalen

Wat kost ZO?
Een navulverpakking kost € 15,-. Een gemiddeld huishouden in Nederland komt dan uit op € 1,50 per maand, een koopje!

Hoe komt het dat ZO goedkoper is dan gewone schoonmaakmiddelen?
We leveren onze reinigers onverdund. Water voeg je zelf toe. Dat scheelt vervoer, én kosten: per sprayer betaal je omgerekend € 1,50. Een gemiddeld gezin gebruikt 1 sprayer ZO alles schoon per maand.

Waar is ZO verkrijgbaar?
Je bestelt ZO online, op zoschoon.nl. Met een navulverpakking doe je gemiddeld een jaar, dus je hoeft niet vaak te bestellen.

Kan ik jullie producten ook ergens ophalen?
Dat kan nu alleen bij onze preferred partners, zoals Co van der Horst in Amstelveen. Je krijgt onze reinigers in handige navulzakken van 500 ml. De navulzakken zijn gemaakt voor hergebruik. Is de zak leeg, dan stuur je hem gratis naar ons terug. We vullen hem dan weer voor je.

Waar vind ik ZO?
Je vindt ons op zoschoon.nl, op Instagram, Facebook, Pinterest en LinkedIn. We staan ook regelmatig in tijdschriften en je kunt ons zien staan in sportscholen, ziekenhuizen en kantoren.

Moet ik alle vier de reinigers in huis hebben?
Ja, elke reiniger heeft zijn eigen werking. ZO glas schoon zorgt voor een streeploos resultaat. ZO keuken schoon is een betere ontvetter. ZO sanitair schoon zorgt voor een betere ontkalking van kranen en wanden. En ZO alles schoon gebruik je voor de rest: bijvoorbeeld in de woonkamer. Er is dus voor elke ruimte in huis een sprayer.

ZO gebruiken

Waar kan ik ZO voor gebruiken?
Onze reinigers gebruik je elke dag, daar zijn ze voor gemaakt. Met ZO keuken schoon maak je elke dag na het koken je aanrecht en je kookplaat schoon. Met ZO sanitair schoon houd je de badkamer schoon én kalkvrij door elke dag even te sprayen. ZO alles schoon gebruik je voor vloeren, tafels, kasten en kastjes. Je spiegel, laptop of tv-scherm maak je schoon met ZO glas schoon en de speciale glasdoek.

Waarom is schoonmaken met ZO hygiënischer?
Als je met een emmer sop schoonmaakt, spoel je het doekje steeds in hetzelfde water uit en verspreid je vuil en bacteriën. Met ZO spray je een oppervlak in en veeg je het schoon met een microvezeldoek. Bovendien zijn onze sprayers zo mooi dat je ze in het zicht zet. Waardoor je ze veel makkelijker pakt en dus veel sneller even schoonmaakt.

Moet ik alle vier de reinigers in huis hebben of kan ik alles met ZO alles schoon doen?
Elke reiniger heeft zijn eigen werking. ZO glas schoon zorgt voor een streeploos resultaat. ZO keuken schoon is een betere ontvetter. ZO sanitair schoon zorgt voor een betere ontkalking van kranen en wanden. En ZO alles schoon gebruik je voor de rest: bijvoorbeeld in de woonkamer. Er is dus voor elke ruimte in huis een sprayer.

Hoe lang zijn ZO reinigers houdbaar?
Onverdund in de navulzak 3 jaar, verdund in de sprayer 2 maanden.

Kan ik alles insprayen?
Ja, als een oppervlak nat mag worden, kun je het insprayen. Mag het niet nat worden, zoals elektronica, dan spray je alleen de doek in.

Is ZO geschikt voor natuursteen en marmer?
Natuursteen en marmer maak je het beste schoon met een ZO microvezeldoek die je alleen vochtig hebt gemaakt met water. Je kunt de doek ook insprayen met ZO alles schoon of ZO keuken schoon. Is het oppervlak poreus, spoel dan goed na met water.

Wat maakt jullie microvezeldoek anders?
Onze absorberende doekjes zijn gemaakt van gerecyclede grondstoffen en worden duurzaam geproduceerd. Ze gaan lang mee. Je kunt ze tot wel 300 keer in de wasmachine doen. En ze zijn er in verschillende kleuren: zo haal je de doekjes voor de wc en het aanrecht nooit meer door elkaar. Ook voor glas hebben we een aparte doek.

Moet je na het sprayen het oppervlak afnemen met een doek?
Als de reiniger even kan inwerken, krijg je het beste resultaat: de reiniger weekt het vuil los en met de doek neem je het vuil weg. In de badkamer – en andere ruimtes waar het nat mag worden – is afspoelen met water genoeg. De douchewand en -kranen kun je insprayen en afspoelen. En dat geldt ook voor de binnenkant van de toiletpot en urinoir. Werk je liever niet met doekjes? Gebruik dan ZO keukenpapier.

Hoe herken ik de producten en de doeken die daarbij horen?
Je herkent de verschillende reinigers aan de kleur. De kleurscheiding komt terug op de verpakkingen, in onze communicatie en doeken. Zo voorkom je kruisbesmetting.

Kan ik met ZO alles schoon ook dweilen?
Zeker, met ZO alles schoon kun je de vloer reinigen. Spray de vloer in, en neem ‘m af met een vochtige, vlakke vloermop. Of vul het reservoir van de vlakmop met ZO alles schoon en mop dan de vloer. Na gebruik kan de vloermop in de wasmachine. Je laat hem drogen aan het droogrek. Wil je bij ons een vloermop bestellen? Stuur dan een mail: info@zoschoon.nl

De navulzak lekt, wat nu?
Misschien heb je het dopje niet goed dichtgedraaid. Zorg dat de dop altijd tot het einde aangedraaid is, dan kun je de zak gewoon plat in je kastje of lade leggen. Wil je geen risico lopen op lekkage, zet de zak dan rechtop.

Hoe vaak kan ik met een gevulde sprayer sprayen?
Je kunt 400 keer sprayen met een volledig gevulde sprayer. Voor een gemiddeld gezin van 4 personen betekent dat een maand schoonmaken.

Hoe lang gaat de sprayer mee?
De sprayer zelf gaan jarenlang mee. De spraykop gaat minimaal 25.000 sprays mee. Dat betekent dat je ‘m na ongeveer 10 jaar moet vervangen. Je kunt de spraykop bij ons gratis inwisselen voor een nieuwe. Zodat je de sprayer zelf (die veel langer meegaat) niet hoeft te vervangen. Wij recyclen vervolgens de spraykop met de fabrikant: die maakt er nieuwe spraykoppen van.

Wat is het grote verschil tussen de allesreiniger en keukenreiniger?
ZO keuken schoon ontvet krachtiger. Wil je ontkalken, dan is ZO sanitair schoon de beste keuze. Wil je de ramen streeploos schoon? Inderdaad, dan kies je voor onze glasreiniger.

Kan ik met ZO ook zichtbare kalkresten verwijderen?
ZO werkt het beste als je het wekelijks, en liefst dagelijks, bijhoudt. Maar je moet natuurlijk ergens beginnen en misschien heb je een achterstand opgelopen waardoor er kalkresten zijn. Ga dan zo te werk: spray ZO sanitair schoon op de kalkresten, laat het een tijd inwerken (niet laten opdrogen) en verwijder de resten met de ZO schuurspons. Herhaal dit een paar keer totdat de kalkresten verdwenen zijn. Zijn ze niet helemaal weg? Je zult zien dat de vlekken in de dagen daarna met sprayen en wipen gewoon verdwijnen.

Kan ik met ZO ook zwarte kranen schoonmaken zonder dat de verf eraf gaat?
ZO is veilig voor alle materialen en tast je kranen niet aan. ZO lost de vervuiling op en met de microvezeldoek neem je de vervuiling weg. Twijfel je? Spray dan alleen de microvezeldoek in en maak daarmee de kraan schoon. De ZO microvezeldoek neemt het vuil ook op en houdt dat vast.

Hoelang kan ik de doek gebruiken voordat ik hem moet wassen?
Dat hangt af van het vuil dat je in de doek ziet. Je kunt de doek 4 keer vouwen waardoor je de doek aan 8 zijden kunt gebruiken. Laat de doekjes tussentijds regelmatig drogen aan een haakje. Ons advies is om een gebruikte doek nooit langer dan 3 dagen te laten hangen. Is de doek niet zichtbaar vuil, dan kun je hem ook 2 minuten vochtig (NIET droog) in de magnetron doen: dan worden alle bacteriën gedood.

de duurzaamheid van ZO

Wat maakt ZO duurzaam?
De ingrediënten van onze reinigers komen voor in de natuur. En wat de natuur maakt, breekt de natuur ook weer af. ZO reinigers mix je zelf. Daardoor vervoeren we geen water en besparen we veel energie. Bovendien hebben we geen afval: we hergebruiken onze verpakkingen en wat we niet kunnen hergebruiken, recyclen we.

Wat betekent vegan, zijn niet alle schoonmaakmiddelen vegan?
Al onze producten zijn vegan: er zitten alleen natuurlijke stoffen in van plantaardige bronnen, en we testen niets op dieren.

Hebben ZO producten een keurmerk? Of een ecolabel?
Onze producten bestaan voor 100% uit ingrediënten die in de natuur voorkomen, door de natuur worden opgenomen, en het milieu niet schaden. De eisen die we zelf stellen aan de producten gaan verder dan de normen die voor het Europees Ecolabel worden gehanteerd. Wij kijken naar de totale levenscyclus, en niet alleen naar de grondstoffen maar ook naar de verpakking, hergebruik, transport enzovoorts.

Is ZO schadelijk voor dieren?
Nee, onze reinigers zijn in de sprayer – gemixt met water – veilig voor dier en mens.

Van welk materiaal zijn de flessen gemaakt?
De flessen zijn gemaakt van PET. De flessen gaan net zo lang mee als glas. Ze zijn onbreekbaar en weggooien is niet nodig. Glas is niet veilig in huis, vooral voor kleine kinderen.
De spraykop is gemaakt van PP en een deel uit PE – allen polyfine materialen en dus volledig recyclebaar. Alle verpakkingen kun je terugsturen in de ZO retourbox die je in de webshop bestelt. Wij zorgen ervoor dat alle materialen worden hergebruikt en niet in het afval terechtkomen.

Zijn microvezeldoekjes duurzaam?

Microvezeldoeken zijn duurzaam in gebruik omdat het de beste combinatie is met een sprayer voor periodieke schoonmaak. De combinatie met microvezel zorgt voor zeer goede resultaten. De reiniger lost de vervuiling op, de microvezeldoek neemt het vuil af en houdt dat vast. Hierdoor heb je geen verspilling van reiniger, kun je schoonmaken met koud water en werkt schoonmaken makkelijk en veilig voor iedereen.
Onze microvezeldoeken kunnen alleen bij het wassen nanoparticles afgegeven. Echter de afgifte is nihil. Je voorkomt 100% milieubelasting door ze te wassen in een Guppy Friend waszak. We hebben de doeken voorzien van een lus zodat je ze kan laten drogen en wassen minimaal nodig is.
ZO wordt in het huishouden gebruikt om vooral dagelijks schoon te houden, simpel en makkelijk. Bij het schoonhouden na gebruik maak je vaak zonder microvezeldoek schoon. Daarvoor hebben we duurzame accessoires. Toiletpapier en een toiletborstel voor het toilet, een kokosspons voor aangekoekt vuil en de vaat. Keukenpapier en keukenvaatdoekjes voor het schoonhouden van het aanrecht.

de samenstelling van ZO

De ingrediënten zijn 100% natuurlijk, betekent dat alle ingrediënten uit de natuur komen?
Alle ingrediënten die we gebruiken komen voor in de natuur. Sommige ingrediënten zoals parfums worden gemaakt met ingrediënten die in de natuur voorkomen. Dit betekent dat de natuur de ingrediënten makkelijk opneemt en afbreekt. In combinatie met de sprayer is de belasting minimaal.

Zit er parfum in de producten?
ZO alles schoon heeft een frisse, subtiele sinaasappelgeur. ZO keuken schoon heeft een frisse citroengeur. ZO sanitair schoon ruikt naar een combinatie van eucalyptus en rozemarijn. ZO glas schoon is geurvrij: zo kan de parfum geen strepen achterlaten.

Welke ingrediënten zitten er in ZO alles schoon?
Aqua (water), C8-C16 Alkylglucoside, Capryloyl/Caproyl/methyl glucamide, Coco-Betaïne, Citric acid (citroenzuur), Parfum bevat limoneen.

Welke ingrediënten zitten er in ZO keuken schoon?
Aqua (water), Coco-glucoside, Coco-Betaïne, Sodium Carbonate (soda), Sodium Lauryl Sulfate (0,4%), Parfum bevat limoneen, citral.

Welke ingrediënten zitten er in ZO sanitair schoon?
Aqua (water), C8-C16 Alkyl glucoside, Lactic acid (melkzuur), Coco-Betaïne, Parfum bevat linalool, limoneen.

Welke ingrediënten zitten er in ZO glas schoon?
Aqua (water), C8-C16 Alkyl glucoside, Capryloyl/Caproyl Methyl glucamide, Citric acid (citroenzuur), Coco-Betaïne.

Wat zijn niet-ionogene oppervlakte actieve stoffen?
Dat zijn stoffen die de oppervlaktespanning van water verbreken, zodat er geen druppels ontstaan en de reiniger het oppervlak goed kan bereiken.