ZO werk je met onze microvezeldoeken

Onze ZO microvezeldoeken maken schoonmaken duurzaam en hygiënisch. Voor al onze reinigers hebben we speciale microvezeldoeken ontwikkeld, ieder met een eigen kleur. Zo haal je de doekjes voor de wc en het aanrecht nooit meer door elkaar. Ook voor glas hebben we een aparte doek. Onze natuurlijke reinigers versterken de absorberende werking van de microvezeldoekjes. De doekjes kunnen gewoon in de wasmachine: je kunt ze tot wel 400 keer uitwassen.

Niet poetsen, maar wegvegen
Elke doek heeft zijn eigen kwaliteiten. De ZO reiniger weekt het vuil – denk aan vet en kalk -los en met de ZO microvezeldoek die bij de reiniger hoort, veeg je het vuil in één keer weg. Je hoeft dus niet te boenen. En je hoeft de doeken tijdens het schoonmaken ook niet meer in een sopje uit te spoelen: dat is hygiënischer, sneller en beter voor het milieu. Want je hebt geen warm water meer nodig. Gewoon een kwestie van schoonmaken volgens onze methode: Mix it. Spray it. Wipe it.

Door- en doornat hoeft helemaal niet
Onze microvezeldoeken bestaan uit superkleine vezels: 1 vezel is 100 x dunner dan een menselijke haar. Daardoor nemen de vezels heel goed én heel veel vuil op. Als je het beste uit je microvezeldoeken wilt halen, zorg je ervoor dat je doek nooit doornat is: dat zorgt voor strepen. Je kunt hem het beste lichtvochtig gebruiken: gewoon een paar keer insprayen.

Haal het beste uit de ZO alles schoon microvezeldoek
Deze doek kun je lichtvochtig, maar ook droog gebruiken. Droog als stofdoek om bijvoorbeeld meubels af te nemen, en lichtvochtig om schoon te maken.

Vochtig om schoon te maken
Maak de doek lichtvochtig door hem een paar keer in te sprayen met je ZO sprayer. Vouw de doek twee keer dubbel, zodat je de eerste vier zijden kunt gebruiken. Wrijf met draaiende bewegingen met de vlakke zijde over het oppervlak. Zodra die kant van je doek zichtbaar vuil is, gebruik je een nieuwe zijde. Je hebt dus in totaal acht zijden per doek.
Heb je de doek aan alle kanten gebruikt, dan was je de doek in de wasmachine met vergelijkbare kleuren op 40 of 60 °C. Gebruik geen wasverzachter en bleekmiddel, die hebben een nadelig effect op de werking. Laat je doeken drogen aan de lucht, dat is beter voor de doekjes én voor het milieu.

Droog om af te stoffen
Droog werkt de ZO alles schoon doek perfect als stofdoek. Door de wrijvende beweging over het oppervlak wordt de doek statisch en trekken de vezels stofdeeltjes naar zich toe. Als de doek zichtbaar vuil is, of als je vuil aan het verplaatsen bent, gebruik je een nieuwe zijde. Heb je alle zijden gebruikt, dan spoel je het stof eruit en hang je de doek te drogen.
Bekijk video:  ZO werkt de alles schoon doek

ZO keuken schoon microvezeldoek
Deze doek gebruik je lichtvochtig. Je maakt hem net als de doek voor ZO alles schoon vochtig door de doek een aantal keer in te sprayen met je ZO sprayer. Je vouwt hem op dezelfde manier. De speciale structuur maakt deze doek extra geschikt voor het opnemen van vet. Voor het reinigen van keukendeuren en machines spray je eerst op de doek.
Bekijk video: ZO werk je met de keuken doek

ZO sanitair schoon microvezeldoek
Ook de doek voor ZO sanitair schoon gebruik je lichtvochtig: gewoon vouwen en de kant die je gebruikt een paar keer insprayen. De speciale structuur maakt deze doek extra geschikt voor het opnemen van kalk, ingedroogde tandpasta en zeepresten. Ideaal in de badkamer dus.

ZO glas schoon microvezeldoek
Deze doek werkt als een poleerdoek. Met een matte zijde voor het reinigen en een gladde zijde voor het afnemen van de laatste vegen. Maak de doek voor ZO glas schoon niet nat met water. Ga je elektrische apparaten schoonmaken? Vouw de doek dan met de ruwe kant naar buiten en spray deze kant in met ZO glas schoon. Zie je nog strepen na het opdrogen, dan werk je die met de gladde zijde weg. Maak je grote oppervlakken zoals ramen en spiegels schoon, hou je sprayer dan op een afstand van ongeveer 50 cm en spray per vierkante meter 1 keer. Neem af met de ruwe zijde van de doek en haal daarna eventueel nog zichtbare strepen weg met de gladde zijde.

Overal aan gedacht
Al onze doeken hebben een lus om hem weg te hangen en te laten drogen. Voor ramen hebben we ook de ZO glas schoon microvezeldoek XL: heel handig.
Bekijk video: ZO hou je je ramen schoon

Wil je meer weten over schoonmaken met ZO? Laat het ons weten: info@zoschoon.nl. Of bel ons op +31 (0)85 303 4204.

Deel dit artikel via social media