Zo werk je met onze microvezeldoeken

De ZO microvezeldoeken maken schoonmaken duurzaam en hygiënisch. Voor al onze reinigers hebben we speciale microvezeldoeken ontwikkeld, ieder met een eigen kleur. Zo haal je de doekjes voor de wc en het aanrecht nooit meer door elkaar. Voor glas hebben we een aparte doek. Onze natuurlijke reinigers versterken de absorberende werking van de microvezeldoekjes. De doekjes kunnen gewoon in de wasmachine: je kunt ze tot wel 400 keer uitwassen.

Elke doek heeft zijn eigen kwaliteiten. De ZO reinigers weken het vuil, zoals vet en kalk los en met de speciale ZO doek veeg je het vuil in één keer weg. Je hoeft de doeken tijdens het schoonmaken dus niet meer in een sopje uit te spoelen: dat maakt het hygiënischer, sneller en beter voor het milieu. Je hebt geen warm water mee nodig als je volgens onze methode Mix it. Spray it. Wipe it. schoonmaakt.

Onze microvezeldoeken bestaan uit superkleine vezels: 1 vezel is 100 x dunner dan een menselijke haar. Daardoor nemen de vezels heel goed én heel veel vuil op. We vertellen je graag hoe je het beste uit je microvezeldoeken haalt.

ZO alles schoon microvezeldoek

Deze doek kun je nat en droog gebruiken. Droog als stofdoek om bijvoorbeeld meubels af te nemen en nat om schoon te maken.

Vochtig om schoon te maken
Maak de doek vochtig met een beetje kraanwater en wring de doek uit. Vouw de doek twee keer dubbel, zodat je de eerste vier zijden kunt gebruiken. Wrijf met draaiende bewegingen met de vlakke zijde over het oppervlak. Zodra een zijde van de doek zichtbaar vuil is, gebruik je een nieuwe zijde. Je hebt dus in totaal acht zijden per doek.
Heb je de doek aan alle zijden gebruikt, dan was je de doek in de wasmachine met vergelijkbare kleuren op 40 of 60 °C. Gebruik geen wasverzachter en bleekmiddel, die hebben een nadelige invloed op de werking. Laat de doeken drogen aan de lucht, dat is beter voor de doekjes én het milieu.

Droog om af te stoffen
Droog werkt deze doek perfect als stofdoek. Door de wrijvende beweging over het oppervlak wordt de doek statisch en trekken de vezels stofdeeltjes naar zich toe. Als de doek zichtbaar vuil is, of als je vuil aan het verplaatsen bent, gebruik je een nieuwe zijde. Heb je alle zijden gebruikt, dan spoel je het stof eruit en hang je de doek te drogen.

ZO keuken schoon microvezeldoek

Deze doek gebruik je vochtig. Je maakt hem net als de doek voor ZO alles schoon nat onder de kraan en wringt hem goed uit. Je vouwt hem op dezelfde manier. De speciale structuur maakt deze doek extra geschikt voor het opnemen van vet. Voor het reinigen van keukendeuren en machines spray je eerst op de doek.

ZO sanitair schoon microvezeldoek

Ook de doek voor ZO sanitair schoon gebruik je vochtig. Je maakt hem net als de doek voor ZO alles schoon nat onder de kraan en je vouwt hem op dezelfde manier. De speciale structuur maakt deze doek extra geschikt voor het opnemen van kalk, ingedroogde tandpasta en zeepresten. Ideaal dus in de badkamer dus.

ZO glas schoon microvezeldoek

Deze doek werkt als een poleerdoek. Hij heeft een matte zijde voor het reinigen. En een gladde zijde voor het afnemen van de laatste vegen. De doek voor ZO glas schoon maak je niet nat met water. Ga je elektrische apparaten schoonmaken, vouw de doek dan met de ruwe kant naar buiten en spray deze kant in met ZO glas schoon. Zie je nog strepen na het opdrogen, dan werk je die met de gladde zijde weg. Ga je grote oppervlakken zoals ramen en spiegels schoonmaken, houd je de sprayer dan op een afstand van ongeveer 50 cm en spray per vierkante meter 1 keer. Neem af met de ruwe zijde van de doek en haal daarna eventueel nog zichtbare strepen weg met de gladde zijde.

Alle doeken hebben een lus om hem weg te hangen en te laten drogen.

Wil je meer weten over schoonmaken met ZO? Laat het ons weten: info@zoschoon.nl. Of bel ons op 085 303 4204.

Deel dit artikel via social media