ZO wordt én blijft je keuken schoon

Als je elke dag na gebruik de keuken even schoonmaakt, hou je hem fris en leefbaar. Als je kookt, was je regelmatig je handen, moet je een pan soms twee keer gebruiken en zie je hier en daar vieze plekken in je keuken, aan de binnenzijde de van vaatwasser of het randje de ovendeur. Maak er een gewoonte van om dan meteen de ZO sprayer die toch al klaarstaat te pakken. Spray it. Wipe it. En je keuken blijft schoon. Nog meer tijd besparen? Als je de ZO keukendoek insprayt, gaat het schoonmaken van handvaten, kranen, klinken deuren en keukenkastjes veel sneller. Bovendien werkt dat zuiniger.

Dit heb je nodig

ZO keuken schoon sprayer, ZO keuken schoon microvezeldoek, een ZO sponsdoek en een ZO kokosspons.

shop nu
ZO keuken schoon sprayer
ZO keuken schoon microvezeldoek
ZO sponsdoek
ZO kokosspons

Makkelijker kan niet

Onze reinigers weken het vuil, zoals vet en voedselresten los. Met onze speciale ZO keukendoek veeg je dat vuil in 1 keer weg. Je hoeft je doek tijdens het schoonmaken niet meer in een sopje uit te spoelen: een stuk hygiënischer, sneller ook én beter voor het milieu. Je hebt geen warm water meer nodig als je schoonmaakt op onze manier: Mix it. Spray it. Wipe it.

Haal voor je schoonmaakt altijd eerst zichtbaar vuil, zoals etensresten, weg met een stuk keukenpapier of een sponsdoek.

Spray it.

Spray de kookplaat, het aanrechtblad en de achterwand in: hier zit de meeste vervuiling. Houd de sprayer op een afstand van 50 cm. Laat ZO keuken schoon even inwerken en neem dan af met de speciale ZO microvezeldoek voor de keuken.

Wipe it.

Vouw de doek 3 keer, zodat je de eerste vier zijden kunt gebruiken. Neem eerst de kookplaat, het aanrechtblad en de achterwand af die je net hebt ingesprayt.

Gebruik bij elk nieuw oppervlak een nieuwe kant van de doek. Spray de schone zijde in met ZO keuken schoon, zodat de doek licht vochtig is. Neem de belangrijkste contactpunten even af: kraan, handgrepen en gootsteen.

Hardnekkig vuil?

Aangekoekt vuil of vuil op onderdelen die niet in de vaatwasser kunnen, foam je in met ZO afwas schoon. Even laten intrekken en afnemen met de ZO kokosspons of een afwasborstel, en afspoelen. ZO afwas schoon tast je spullen niet aan.

Wanneer maak je schoon?

Elke dag maak je het aanrechtblad en de gootsteen schoon met ZO keuken schoon. Je haalt een doekje over handgrepen, deurknoppen en andere dingen die je in de keuken veel aanraakt met plakkerige handen. Apparatuur zoals de kookplaat, de kraan en het tosti-ijzer maak je na gebruik meteen even schoon.

Elke maand

Wat je elke dag gebruikt, maak je elke dag even schoon. Blijven de dingen over die je niet elke dag gebruikt. Denk aan kastdeurtjes, ramen, de koelkast, de rvs-afzuigkap, stopcontacten, zeeppompjes en flessen, de klep van de vaatwasser en de onderrand van de vuilnisbak. Daar besteed je 1 keer in de maand wat tijd aan. En dat is bijna geen werk met ZO.

Dit heb je niet meer nodig, weg ermee

× Een emmer
× Gootsteensopje
× Allesreiniger, keukenreinigers en ontkalkers
× Vloeibaar afwasmiddel
× Vloeibare handzeep

8 tips voor in de keuken: clean as you go

  1. Was altijd je handen: voor én na het koken.
  2. Houd rauwe en toebereide levensmiddelen gescheiden en houd ook het keukengerei voor rauwe levensmiddelen apart. Was messen en houten snijplanken meteen met de hand af en droog ze goed.
  3. Laat de afwas- en microvezeldoek na het gebruik snel drogen aan de handige lus en vervang ze regelmatig.
  4. Maak je koelkast minimaal 1 keer in de 4 weken schoon. De temperatuur in de koelkast is maximaal 7, maar ‘t liefst 5 graden.
  5. Heb je tijdens het koken even tijd over, spray dan de ZO keukendoek in met ZO keuken schoon en neem de zijkanten van de vaatwasser, een plank of deurtje af.
  6. Rvs maak je het beste schoon met ZO glas schoon. Spray het meteen op de glasdoek en wrijf het oppervlak schoon. Spray niet op het oppervlak: dit kan voor vlekken en strepen zorgen.
  7. Maak je vuilnisemmer regelmatig leeg én schoon.
  8. Zet na het ontbijt je mok, bord of mueslikom niet in de gootsteen, maar spoel ze meteen af en ruim ze op.

ZO keuken schoon

Als je elke dag na gebruik de keuken even schoonmaakt met ZO keuken schoon, houd je de keuken lekker fris en schoon. Onze reiniger bestaat voor 100% uit natuurlijke ingrediënten en natuurlijke citroengeur voor een fris en schoon resultaat.

ZO keuken microvezeldoek

De ZO keukendoek maak je even nat onder de kraan. Op die manier gebruik je nooit te veel reiniger. Bovendien neemt de doek dan optimaal vuil op en houdt dat ook vast. De speciale structuur zorgt ervoor dat onze keukendoek extra goed vuil en vet opneemt.

ZO sponsdoek

Een herbruikbaar doekje dat dienst doet als vaatdoekje​ én als keukenpapier.​​ Je gebruikt het om etensresten en ander vuil eerst weg te nemen. Daarna ga je schoonmaken. Je kunt de sponsdoek uitspoelen en wassen. Gemaakt van biologisch afbreekbare, natuurlijke materialen.

shop nu

Vragen? Vragen!

Wil je meer weten over schoonhouden met ZO of heb je zelf handige tips? Laat het ons weten: info@zoschoon.nl. Of app of bel ons op +31(0) 85 303 4204.

Deel dit artikel via social media