We horen wel eens dat ZO duur is. Maar weet je dat ZO een van de goedkoopste manieren van schoonmaken is? Dat leggen we je graag even goed uit: in dit artikel. 👇🏻

Bij ZO hebben we 3 productgroepen: ZO reinigers, ZO afwas schoon en ZO handen schoon. Voor een navulzak betaal je € 15,00. Dat klinkt best duur voor een reiniger, handzeep of een afwasmiddel. Maar schijn bedriegt. In dit artikel leggen we uit waarom en hoeveel je met ZO bespaart als je het vergelijkt met traditionele producten. 

Een kleine investering

ZO werkt makkelijk, voordelig en duurzaam. Een combinatie die ons uniek maakt. Want geen enkel ander schoonmaakmiddel scoort zo hoog op die combinatie van eigenschappen. Maar hoe zit het precies? ZO lijkt duur omdat je bij de start een kleine investering doet: je koopt sprayers en doeken, en een navulzak van  € 15,00. Toch is ZO heel voordelig. De navulzak gaat namelijk heel lang mee. En onze sprayers en foamers zorgen voor de perfecte dosering. Daardoor gebruik je nooit te veel en verspil je niets. Omdat ZO 4 reinigers heeft voor je hele huis of kantoor, heb je verder niets nodig.

Forever bottles
Je gebruikt ZO altijd in een forever bottle. Die is gemaakt van pet en gaat een leven lang mee. Is je sprayer toch aan vervanging toe, dan stuur je hem terug en zorgen wij voor recycling. 

Speciale doeken
Onze reinigers werken het allerbeste met ZO microvezeldoeken. Die combinatie van een sprayer en een microvezeldoek is ideaal. Emmers met sop heb je niet meer nodig. Je gebruikt de microvezeldoek aan verschillende zijden en droogt de doek na gebruik of wast hem uit. Vind je dat je doek echt aan het eind van zijn leven is, dan gooi je hem niet weg, maar stuur je hem naar ons terug. Wij zorgen er dan voor dat er weer nieuwe producten van worden gemaakt.

Water doe je er zelf bij 

De vloeibare reinigers in onze navulzakken hebben geen gevarensymbolen, gaan lang mee en zijn geconcentreerd. Dat maakt het extra voordelig. Je vult de sprayer tot de streep: dat is 10%. De andere 90% is water. Dat doe je er thuis of op de zaak zelf bij. 

Met 1 navulzak heb je 5 liter reiniger waarmee je 4.000 keer kunt sprayen. Een gemiddeld gezin doet een jaar met een navulzak. De gevulde zakken passen door de brievenbus. Wel zo handig. Zijn ze leeg, dan verzamel  je ze en stuur je ze naar ons terug. Wij zorgen er voor dat er weer nieuwe producten van worden gemaakt.

Zo lang doe je met een navulzak

Een navulzak kost € 15,00. Dat klinkt misschien veel. Maar dat is het niet. Je vult er namelijk 10 sprayers mee, of 4 foamers met handen schoon, of 5 foamsprayers met afwas schoon. Dankzij de handige streep op de sprayers en foamers gebruik je nooit te veel en verspil je niets.

Nooit te veel
Maak je schoon met ZO, dan hoef je niet na te denken over doseringen: je weet zeker dat je nooit te veel gebruikt. 

Standje economisch

De sprayer waar de reiniger in zit, heeft maar 1 stand en dat is de meest economische. Met 1 sprayer kun je maar liefst 400 keer sprayen. 
Je werkt het zuinigst als je de sprayer op een afstand houdt van 50 cm. Zo verdeelt de spray zich mooi over het oppervlak. Maak je kleine spullen en verticale oppervlakken schoon? Dan kun je ook de microvezeldoek insprayen.

Vanzelf zuinig

Schuimzeep is zuiniger: onze handzeepfoamer geeft per pompje maar 0,75 ml zeep. En dat is heel wat minder dan gewone zeeppompjes: die geven per keer maar liefst 2,25 ml zeep per pomp. Met schuimzeep gebruik je automatisch minder. Dat merk je als een keer vloeibare zeep op je handen pompt: het lijkt niets en je hebt water nodig om het te laten schuimen. Foam of schuimzeep schuimt meteen. Je hebt minder water nodig én veel minder zeep. Zonder dat je daar je best voor hoeft te doen: je gebruikt minder en dat gaat helemaal vanzelf.

De foamer vullen
Je vult de foamer van ZO handen schoon tot de onderste streep met foam. Tot de bovenste streep vul je aan met water uit je kraan. Op die manier vul je met 1 navulzak 5 foamers: en daarmee kun je maar liefst 1.500 keer pompen. 

Lekker goedkoop
Weet je dat ZO handzeep een van de goedkoopste handzepen is? Met een navulzak van 500 ml vul je maar liefst 5 foamers. Voor € 17,50 heb je in totaal dus 1,25 liter zeep. En met ZO handen schoon gebruik je ook nog eens 65% minder zeep per pomp dan met gewone vloeibare handzeep.

Kijk en vergelijk

1,25 liter ZO handen schoon is goed voor 1.500 keer pompen. Met 1,25 liter gewone vloeibare zeep kan dat maar 555 keer. Daarom hebben we gekozen voor foam. Als onze handzeep vloeibaar was, dan had je voor hetzelfde resultaat 3 navulzakken nodig gehad. In de prijsvergelijking in het overzicht zie je dat ZO handen schoon spotgoedkoop is. En dan hebben we het extra verbruik van water, de 100% natuurlijke ingrediënten en parfums, de kwaliteit en het gemak nog niet eens meegeteld.

  • ZO is 100% natuurlijk.
  • Met ZO handen schoon bespaar je water omdat schuimzeep meteen al lekker schuimt.
  • Je hebt minder verpakking nodig doordat je zelf water toevoegt.
  • De foamer gaat een leven lang mee.
  • De ingrediënten van onze handzeep zijn veilig voor je huid.

Interessant, schuimzeep

Is het je wel eens opgevallen dat de handzeep op school en kantoor vaak schuimzeep is? Dat komt doordat zeep op de zaak meestal wordt verkocht in een contract. Dan is het voor de leverancier interessanter als je minder verbruikt. Want hoe minder het verbruik, hoe meer er wordt verdiend. Voor thuis is dat andersom. Hoe meer je thuis verbruikt, hoe meer een leverancier daaraan verdient. Best zonde, toch?

In dit overzicht vergelijken we zepen met elkaar.

* Gemiddeld prijsniveau internetsupermarkten in Nederland.
** Gemiddeld verbruik per pomp vloeibare zeep is 2,25 ml. Gemiddeld verbruik per pomp schuimzeep is 0,75 ml.

 

ZO afwas schoon

ZO afwas schoon is er voor het afwassen van al die vaat die je niet in de vaatwasser doet.Je favoriete koffiekopje bijvoorbeeld, een wijnglas, je koksmessen, je houten snijplank of dat bamboe slabestek. Maar ook je tosti-ijzer, de oven, de barbecue en je grilplaat zijn zo schoon met ZO afwas schoon.
ZO afwas schoon is er niet voor een sopje: dat vinden we niet hygiënisch en niet praktisch.

Nooit te veel afwasmiddel
De foamer van ZO afwas schoon vul je tot de streep. Met een navulzak vul je totaal 5 foamers. En daarmee kun je 3.000 keer kunt foamen.
ZO afwas schoon is makkelijk te doseren. Voor een wijnglas heb je maar een half pompje nodig. Met 1 navulzak was je dus 6.000 glazen af. Moet je vaker zoveel glazen wassen? Voor grootverbruik hebben we een speciale 5-liter-navulbox.
Het mooie van de ZO afwas schoon is dat je heel gedoseerd aan de slag gaat. De foam hecht zich aan de vervuiling. Je hoeft het alleen maar even in te laten trekken en af te nemen met keukenpapier, een sponsdoek of een schuurspons.

Wel zo eerlijk
Maar is ZO afwas schoon nu duur of niet? In een eerlijke prijsvergelijking kijk je niet alleen naar de kosten van een product, maar ook naar het verbruik, en. Veel supermarkten vergelijken producten met de prijs per liter. Maar ga maar na, met een liter Andy waarmee je een emmer sop maakt, verbruik en verspil je meer dan met een kant-en-klare sprayreiniger. Daar komt bij dat poeders en tabletten zich niet makkelijk naar liters laten vertalen. Ze zijn bovendien beperkt houdbaar en je moet goed opletten dat ze niet vochtig worden en weghouden van kleine kinderen: die zien ze al gauw aan voor snoepjes.

* Gemiddeld prijsniveau internetsupermarkten in Nederland.
** Gemiddeld verbruik voor het afwassen met een vloeibaar afwasmiddel van bijvoorbeeld een snijplank, glas, mes, bord of kopje is 3 ml. Gemiddeld verbruik per pomp schuimzeep is 0,95 ml.

 

Prijzen én gebruik vergelijken

In de prijsvergelijking in het overzicht hebben we de belangrijkste producten meegenomen en een eerlijke vergelijking gemaakt: we kijken naar de kosten én naar het verbruik. In onze vergelijking gaan we ervan uit dat 1 emmer sop gelijk is aan 15 sprays. Dat zit zo. Spray je een microvezeldoek 15 keer 1, dan kun je een hele rui​​mte schoonmaken. In een emmer met sop kun je een doek maximaal 10 keer uitspoelen. Anders is het water te vuil en werkt de zeep niet meer. We hebben de doses aangehouden die de producent voorschrijft. Maar we weten allemaal dat we in de praktijk meer in de emmer gieten dan 1 of 2 dopjes.

De energiekosten die je maakt voor een emmer warm water zijn niet meegerekend: dan werd het nog ingewikkelder.

ZO in vergelijking met een emmer met sop

* Gemiddeld prijsniveau internetsupermarkten in Nederland.
**
 Gemiddeld verbruik per emmer van 5 liter warm water volgens de gebruiksinstructie van de producent en gemiddeld 1 emmer per schoonmaakbeurt.
*** Gemiddeld 15 sprays per schoonmaakbeurt in combinatie met een microvezeldoek.

ZO in vergelijking met sprayers

* Gemiddeld prijsniveau internetsupermarkten in Nederland.
** Gemiddeld 800 sprays per liter.

Geen single use plastic

De meeste sprayers hebben een single use fles: na gebruik gooi je die weg. Zonde. De sprayer van ZO gaat een leven lang mee. Met ZO sprayers gebruik je bovendien minder, dankzij de combinatie met onze microvezeldoek: de ZO reiniger weekt het vuil los, de ZO doek neemt het op en houdt het vast.

Zo, nu weet je precies waarom het ook anders kan en moet

Werk je mee aan een schone planeet? En wil je verspilling voorkomen, minder CO2 uitstoten en schoonmaken leuk maken? Wij hebben de nieuwe manier van schoonmaken ontwikkeld. En die is makkelijk, duurzaam en wél leuk. ZO.

Heb je nog een vraag over duurzaam schoonhouden? We horen graag van je. Stuur ons een mail: info@zoschoon.nl

Deel dit artikel via social media