ZO forever bottles gaan echt een leven lang mee

Je koopt onze forever bottle één keer: je hebt hem voor altijd.

Dat scheelt zo 52 plastic flessen per jaar

Met ZO zeg je gedag tegen single use plastic. Want onze sprayers en foamers zijn forever: ze gaan een leven lang mee en je hebt voor altijd garantie. Het enige dat je opnieuw koopt, zijn onze navulzakken. Dat scheelt in een gemiddeld huishouden elk jaar zo’n 52 plastic flessen. Met de forever sprayers en -foamers overal in huis wordt elke dag schoonmaken en handen wassen nog makkelijker.

Onbreekbaar en recyclebaar

We hebben goed nagedacht over het ontwerp en de productie van de twee onderdelen van je forever bottle: de fles en de spraykop.

Alle sprayers en foamers, de flessen dus, zijn gemaakt van kunststof (PET). Een bewuste keuze. Want dat is de meest duurzame oplossing: licht van gewicht, onbreekbaar en daardoor veiliger dan glas. Zeker in de buurt van kleine kinderen en huisdieren. De flessen zijn 100% recyclebaar en hebben een veel lagere footprint dan glas. Het meeste glas komt namelijk uit Azië en voor het vervoer is dan niet alleen energie maar ook een berg plastic nodig.

De spraykop is gemaakt van PP en een deel uit PE: polyfine materialen en dus volledig recyclebaar. De spraykop gaat minimaal 40.000 sprays mee. Dat betekent dat je ‘m na ongeveer 10 jaar moet vervangen.

Geen verspilling

Het werkt simpel: je vult de sprayer tot de streep en daarna vul je ‘m af met water. En dat doe je iedere keer opnieuw. Met een volle forever sprayer kun je 400 keer sprayen. De forever foamer vul je bij met de navulzak. Foam zorgt voor een besparing van 67% ten opzichte van gewone zeep. Met een volle foamer kun je 333 keer pompen. Met een fles gewone zeep doe je gemiddeld maar 111 keer. Met ZO gebruik je nooit te veel.

Forever is echt forever

Wij geloven in onze producten en worden blij van kwaliteit. Daarom durven we je garantie te geven. Voor altijd. Je koopt de forever bottle 1 keer voor 5 euro, en daarna heb je zolang je ZO gebruikt recht op vervangende onderdelen: de spraykop of de fles zelf. Is er iets mis met je sprayer? Dan wissel je ‘m in door je oude onderdelen gratis terug te sturen naar ons antwoordnummer. We recyclen de onderdelen vervolgens bij de fabrikant, die er weer nieuwe sprayers en spraykoppen van maakt. En zo is het cirkeltje rond.

ZO recycle je

Stuur ons een mailtje of bel ons om te laten weten welke onderdelen je wilt vervangen. Wij sturen je dan binnen 1 werkdag je nieuwe onderdelen toe. Als je de doos van het startpakket bewaart, heb je altijd een retourbox. Handig om lege navulzakken in te verzamelen en eventueel dus onderdelen die vervangen moeten worden.

Is je retourbox vol, dan plak je hem goed dicht en stuur je hem gratis naar:

ZO recycle
Antwoordnummer 2060
3970 VD Bunnik

Heb je de doos van het startpakket niet meer? Gebruik dan een andere doos die je kunt recyclen.

Deel dit artikel via social media