ZO blijven je handen schoon

Tegenwoordig zijn we ons er veel meer van bewust dat schone handen belangrijk zijn. Want we weten nu hoe makkelijk handen micro-organismen verspreiden. Dus geven we elkaar niet zomaar meer een hand en wassen we onze handen veel intensiever. Want dat geeft een fris én veilig gevoel.

Schone handen

Als je je handen wast met ZO gebruik je minder zeep. ZO handen schoon zit in een forever bottle: die gaat een leven lang mee. Je vult de foamer tot de streep met zeep uit de navulzak en de rest vul je aan met water uit je eigen kraan. Na 1.333 keer pompen is je navulzak leeg. Die stuur je dan terug naar ons recycle-antwoordnummer.

Dit heb je nodig

Met een ZO handen schoon startpakket heb je alles in huis voor zachte, schone handen.

shop nu
ZO handen schoon foamer
ZO handen schoon navulzak
ZO handdoek

Lekker vaak

Handen wassen is net zoiets als uitkijken met oversteken. Als je het een keer overslaat, gebeurt er misschien niet meteen iets ergs. Maar het is een risico. Dus is vaak handen wassen het advies. Vaak, want handen wassen beschermt maar even. Elke keer dat je iets aanraakt – een deurknop, een trapleuning, de pinautomaat, rauw voedsel of de hand van je collega – komt jouw hand in aanraking met nieuwe virussen of bacteriën.

Door vaak je handen te wassen met water en zeep, verwijder je bacteriën of virussen.

 • Was je handen in elk geval als je buiten iets hebt gedaan.
 • Maar ook als je gaat koken en tijdens het koken rauwe producten hebt aangeraakt.
 • Voor het eten.
 • Na het toiletbezoek.
 • Na contact met dieren.
 • Bij het verzorgen van een zieke.

Met of zonder zeep?

Virussen kunnen zich via handen verspreiden. En vaak zit je zonder dat je het merkt met je handen aan je gezicht. Zo verspreidt het virus zich verder. Een virus als corona was je alleen weg met zeep. Laat de zeep minstens 20 seconden intrekken. De virusdeeltjes hebben een vettig jasje aan waardoor ze aan je hand blijven kleven. Gebruik je zeep, dan verdwijnen de deeltjes. De zeep bindt zich aan de vetten, trekt het vettige jasje uit elkaar en maakt het virus kapot. Met water spoel je de virusdeeltjes door de afvoer.

In deze video van het Jeugdjournaal zie je precies hoe dat werkt en zie je ook hoe schoon je handen zijn na het wassen met zeep. En hoe vies als je ze alleen met water wast.

Desinfecteren zonder water

Is er een kraan in de buurt? Was je handen dan altijd onder stromend water én met (schuim)zeep.
Een desinfecterende gel heb je alleen nodig als er geen water is. Je kunt de gel ook gebruiken NA het wassen van je handen.

Dat je het weet

 • Uit het Nationaal Toilet Onderzoek komt naar voren dat de helft van de mannen zijn handen hooguit 3 keer per dag wast. 12(!)% wast zijn handen helemaal niet!
 • Vrouwen wassen hun handen vaker, gemiddeld 4 tot 5 keer per dag.
 • Virussen verwijder je alleen met water én zeep.
 • 80% van de infecties ontstaat door te weinig handen wassen.
 • 33% van de mensen wast handen zonder zeep.

Fris en veilig

Met ZO kun je je handen wassen zo vaak als je wilt. ZO handen schoon bestaat voor 100% uit natuurlijke ingrediënten. Ook de parfums, en dat is best uniek voor handzeep, zijn natuurlijk. Met ZO handen blijft je huid zacht zonder uit te drogen. Want we gebruiken de beste grondstoffen uit de natuur. En wat uit de natuur komt, breekt de natuur ook makkelijk weer af.

Foam is lekker zuinig

Foam is 6 x zuiniger dan vloeibare zeep. Per pomp gebruik je maar 1/3 van gewone handzeep. Omdat ZO handen schoon meteen schuimt, kun je meteen beginnen met wassen. Vloeibare zeep glijdt soms snel van je hand voordat je aan het wassen bent begonnen. Met foam gebeurt dat niet. Je spoelt je handen af met koud water. Daardoor blijft de kraan niet onnodig lopen en heb je geen energie nodig voor warm water. En, handige bijkomstigheid, kinderen vinden handen wassen met foam stukken leuker.

De voordelen van ZO

Als je je handen wast met ZO gebruik je minder zeep. ZO handen schoon zit in een forever bottle: die gaat een leven lang mee. Je vult de foamer tot de streep met zeep uit de navulzak en de rest vul je aan met water uit je eigen kraan. Na 1.333 keer pompen is je navulzak leeg. Die stuur je dan terug naar ons recycle-antwoordnummer.

Water uit je eigen kraan

We vervoeren zo min mogelijk water. Want dat komt thuis gewoon uit de kraan. Je vult de foamer voor de helft met zeep en de andere helft met water uit je eigen kraan. De foamer koop je 1 keer, en daarna heb je hem voor altijd. De navulzak past gewoon door de brievenbus en vanaf 2 stuks versturen we ‘m zonder verzendkosten. ZO handen schoon is er in de zomerse geur kokos en in de twee frisse geuren bloesem en groene thee.

Stijlvol

De slimme houders voor ZO handen schoon passen in elk interieur. Je schroeft of plakt ze aan de wand: net wat je wilt. Ook stijlvol je handen drogen? Dat kan met de duurzame ZO handdoek, in de kleuren antraciet en naturel.

Vragen? Vragen!

Wil je meer weten over handen wassen of schoonmaken met ZO? Of heb je zelf handige tips? Laat het ons weten: info@zoschoon.nl. Of app of bel ons op +31(0) 85 303 4204.

Deel dit artikel via social media