Voor ZO toiletpapier wordt er geen boom gekapt

Elk jaar spoelen we voor de productie van toiletpapier zo’n 27.000 bomen door het toilet. Dat is wel even iets om bij stil te staan op Boomfeestdag. Daarom laten we je vandaag graag kennismaken met ons nieuwe ZO toiletpapier: 100% plasticvrij en er komt geen boom aan te pas. We maken ons zachte en ongebleekte wc-papier namelijk van gebruikte kartonnen dozen.

Zacht en ongebleekt

We hebben nog te veel het beeld dat wit toiletpapier zacht is en grijs papier hard. Dat was vroeger zo. Maar inmiddels zijn de productietechnieken zo ontwikkeld dat toiletpapier van gebruikt papier en karton zacht en sterk is. ZO toiletpapier voelt dan ook comfortabel aan. Het is gemaakt van oud papier en gebruikt karton, ongebleekt en daardoor lichtbruin van kleur. ZO toiletpapier lost heel snel op en is dus extra geschikt voor septic tanks.

Ook voor een schone bril

Gemiddeld gaan we 5 tot 7 keer per dag naar de wc: we brengen daar gemiddeld een half uur per dag door. Dus is het belangrijk dat de wc schoon is. Met ZO sanitair schoon spray je de bril en de spoelknop snel even in. Neem het af met een stukje wc-papier en je zit altijd op een schone bril. De rol past perfect in onze ZO toiletrolhouder en elke standaardhouder.

Extra lang

ZO toiletrollen gaan extra lang mee want ze bestaan uit maar liefst 400 vellen van 2 lagen. Dat is 2 keer langer dan de gemiddelde toiletrol in de supermarkt. Met ZO voorkom je dus extra transport en spaar je verpakking.

Wist je dit?

  • Recycled en ongebleekt toiletpapier is ook zacht en sterk.
  • We hebben bomen nodig om CO2 te absorberen.
  • Door geen bomen te kappen voor wc-papier remmen we klimaatveranderingen af.
  • Wereldwijd spoelen we per dag 27.000 bomen door het toilet.
  • Je maakt meteen impact als je stopt met toiletpapier waarvoor bomen zijn gekapt.
Shop nu

Deel dit artikel via social media