Het belang van een hygiënische thuiswerkplek

Daar zijn we weer, in een splinternieuw jaar. We hopen dat 2021 mooi, gelukkig en vooral kerngezond wordt. Omdat we deze weken nog vaak thuis zijn, vertellen we je dit keer meer over het belang van een hygiënische thuiswerkplek. Want wist je dat er op elke vierkante centimeter van je toetsenbord zo’n 33.000 bacteriën wonen? Dat kan gezonder.

95% van de thuiswerkplekken is vies. Dat bedenken we niet. Dat blijkt na een onderzoek van bijna 2000 thuiswerkplekken. Een thuiswerkplek met koffievlekken, huidvetten en etensresten is de ideale voedingsbodem voor bacteriën. En alleen al de bacteriën, virussen en schimmels op je laptop en je mobiel vermenigvuldigen zich elke dag met 19 tot 31%!

33.000 bacteriën per cm2

Als je thuiswerkt, gebruik je gemiddeld 2 uur per dag je telefoon en raak je gemiddeld 669 keer per dag je spatiebalktoets aan. Op een toetsenbord zitten gemiddeld 400 x meer bacteriën dan op een toiletbril: zo’n 33.000 bacteriën per vierkante centimeter toetsenbord. Neem je je laptop en je mobiel de trein in, of gewoon naar een andere ruimte, dan zorg je voor een razendsnelle verspreiding van bacteriën. Dat draagt natuurlijk niet bij aan een hygiënische thuiswerkplek.

28 dagen besmettelijk

Uit eerder onderzoek blijkt dat virussen op een beeldscherm tot wel 28 dagen besmettelijk kunnen blijven. Dat betekent: handen wassen als je je apparatuur hebt aangeraakt. En ook: elke dag je thuiskantoorspullen even afnemen. Dat is echt geen overbodige luxe. En met ZO natuurlijk zo gebeurd.

Een schoon bureau

Maak je bureau schoon met de ZO alles schoon. Dat is zo gebeurd; mix it, spray it, wipe it. Als je de fles op je bureau hebt staan, gebruik je hem ook vaker tussendoor. Dat is wel ZO schoon!

Handen schoon

Je handen kan je gemakkelijk wassen met ZO handen schoon. De rijke schuim maakt je handen schoon en hydrateert ze tegelijkertijd. Dat is in de winter wel zo fijn. De ZO handen schoon is in twee geuren te koop: groene thee en kokos.

Deel dit artikel via social media