Het eerste schoonmaakmerk met een officieel V-label

We krijgen vaak de vraag waarom we melden dat ZO vegan is. Zijn er dan ook schoonmaakmiddelen die niet vegan zijn? Ja, die zijn er. Sommige schoonmaakmerken gebruiken dierlijke ingrediënten als dierlijk vet, ossengal en bijenwas: dierlijke ingrediënten zijn namelijk goedkoper dan plantaardig vet. Andere schoonmaakmerken zijn getest op dieren. Testen op dieren is in Europa verboden voor cosmetica, maar niet voor schoonmaakmiddelen.

100% natuurlijk

De ingrediënten in ZO zijn 100% natuurlijk én vegan. We testen niets op dieren en in onze reinigers zitten alleen natuurlijke stoffen van plantaardige bronnen. Omdat we ingrediënten gebruiken die voorkomen in de natuur, zijn onze reinigers zo afgebroken: want wat de natuur maakt, breekt de natuur ook weer af.

Keurmerken

Via een keurmerk weet je als consument of een schoonmaakproduct op dieren wordt getest en of er dierlijke ingrediënten in zitten. De keurmerken zijn onafhankelijk. Maar de criteria van ECO-certificaten gaan voor ZO niet ver genoeg. We zijn al verder. Want duurzaamheid gaat verder dan grondstoffen en productie. Impact maak je juist door te stoppen met verspilling, en door je gedrag aan te passen. Daar zijn alleen nog geen certificaten voor. We zetten met ZO de trend.

V-Label Nederland

ZO heeft al 2 jaar een officieel V-Label een internationaal erkend, geregistreerd keurmerk van veganistische en vegetarische producten en diensten, het grootste vegan en vegetarische keurmerk ter wereld. In Nederland wordt het uitgegeven door de Vegetariërsbond.

Veilig voor dieren

ZO is het eerste schoonmaakmerk met een officieel V-Label. Dus maak je met een gerust hart schoon met ZO.. Likt je hond een keer een plasje met wat reiniger op, dan is dat niet schadelijk. Al beloven we niet dat je hond het lekker vindt. ZO heeft geen gevaarsymbolen. En omdat je het verdunt met water is het veilig voor je spullen en voor je huisdier. Op onze site lees je precies welke ingrediënten we in onze reinigers gebruiken. We hanteren de internationale, scheikundige namen. Zo ontstaat er geen misverstand over een ingrediënt of allergeen.

Deel dit artikel via social media