GOUD! ZO wint de vakprijs DS Smith Duurzaamheid Award

Fantastisch! Wat zijn we trots op onze Shopping Award: de eerste prijs voor duurzaamheid van de vakjury. De Shopping Award voelt als erkenning. En geeft ons extra energie om onze duurzame droom uit te bouwen. Want het is nu echt tijd om te stoppen met verspilling. Dankzij deze prijs bereiken we meer mensen en maken straks nog meer mensen duurzaam én voordelig schoon.

Shopping Awards

De Shopping Awards is een jaarlijks initiatief van Thuiswinkel.org. Stichting Shopping Awards organiseert sinds de oprichting in 2001 elk jaar verschillende onafhankelijke award-verkiezingen voor de beste (web)winkelbedrijven van Nederland. De speciale vakprijs op het gebied van duurzaamheid is voor het tweede jaar op rij uitgereikt door DS Smith.

Uit het juryrapport

De vakjury bestond dit jaar uit: Maurits Groen (Chief Impact Officer), Remko Berkhout (DS Smith), Marieke Eyskoot (Sustainable lifestyle expert), Rob van den Dool (Yumeko), Folkert van der Molen (Online Kenniscentrum Duurzaam Ondernemen), Erlend Deckers (TNO) en Nick Vreeswijk (Cycloon). De ervaren vakjury keek naar factoren als innovatie, implementatie, leiderschap en de relatieve duurzame impact van een project. Lees mee wat de jury over ons schrijft:

ZO gaat tegen de gevestigde industrie van schoonmaakproducten in; de manier van het verkopen van schoonmaakproducten is helemaal anders ingericht en consumentengedrag wordt hierin meegenomen. Het idee van 'geen afval' wordt helemaal doorgevoerd, met flessen die een leven lang meegaan en zonder het onnodig vervoeren van water. ZO is een ecologisch concentraat waar je zelf water aan toevoegt. Het is aantrekkelijk uitgevoerd en heeft de potentie om heel veel mensen te bereiken. ZO is in belangrijke mate afhankelijk van online en voor de retail een lastig product, juist omdat het zo lang meegaat en de flessen niet vervangen hoeven te worden. Daarom helpen we dit initiatief graag vooruit.

Dank voor jullie vertrouwen

Met ruim 60.000 gebruikers maken we al elke dag impact. Deze prijs is een extra motivatie om te groeien. Dit doen we graag samen met jullie.

Deel dit artikel via social media