Duurzaam schoonmaken doe je ZO

Duurzaam schoonmaken doe je ZO

Duurzaam schoonmaken gaat verder dan alleen de ingrediënten van schoonmaakmiddelen. Wij kijken naar de hele keten: van productie tot gebruik. Duurzaam schoonmaken heb je ook zelf in de hand, maar bij ZO helpen we je daarmee. Bij alles wat we bij ZO doen en bedenken, is het uitgangspunt dat we de aarde minimaal belasten. We werken circulair. Alles wat we gebruiken, zit of komt in een cirkel van recycling. Zo hebben we géén verspilling.

In drie stappen duurzaam schoonmaken

1. Productie van duurzaam schoonmaken

Bij ZO maken we 100% natuurlijke schoonmaakmiddelen. We maken onze reinigers van stoffen die in de natuur voorkomen. Want wat de natuur maakt, breekt de natuur ook snel weer af. Daardoor zijn onze producten veilig en hoeven er geen gevarensymbolen op de verpakking. We laten alles lokaal produceren. We verspillen geen energie, geen grondstoffen, we vervoeren geen water en we maken gebruik van navulverpakkingen.

2. Gebruik van duurzame schoonmaakmiddelen

ZO is een heel nieuwe manier van schoonmaken; schoonmaken wordt schoonhouden. Geen grote schoonmaak meer maar: Mix it. Spray it. Wipe it. Is er iets vies geworden? Spray onze ZO reiniger en veeg direct schoon met de microvezeldoek. De sprayer heeft een fijne nevel waardoor je geen reiniger verspilt. Ook onze foamer is zuinig in gebruik. Je doet maar liefst drie keer langer met de foamer dan met een vloeibare handzeep. Niet is zo duurzaam dan lang met je producten doen.

3. Géén afval

Alle onze producten zijn herbruikbaar en 100% recyclebaar. Wij zorgen ervoor dat er niets bij het afval terecht komt. Jij kunt daarbij helpen. Is de navulzak leeg? Stuur ‘m retour, zo kunnen wij de grondstoffen weer gebruiken voor nieuwe producten. Onze foamer en sprayer zijn gemaakt om een levenlang mee te gaan.

Benieuwd hoe wij recyclen? Lees meer op onze recycle pagina.

Deel dit artikel via social media