De Vondelschool, een schone zaak

Je komt ZO overal tegen. Thuis, op je werk, in winkels én in de klas. Want Ilona Kamer, basisschooldocent in Aerdenhout, was thuis zo blij met ZO dat ze het ook op school is gaan gebruiken. Dat is een schone zaak. Ilona: “Ik vind het belangrijk dat kinderen ook leren om zelf hun tafel schoon te houden.”

De Vondelschool, een openbare school voor basisonderwijs, heeft zo’n 350 leerlingen en 25 leerkrachten. Een van hen is Ilona Kamer. Ze is juf van de combi groep 3-4. Ilona: “Een tijdje geleden zag ik op social media een advertentie voor ZO. Ik was wel benieuwd en heb toen een proefpakket gekocht waarbij je alleen de verzendkosten hoeft te betalen. Ik vond het thuis meteen super werken. Dus ik heb daarna meteen de hele set gekocht.”

Veilig voor kinderen

“Toen het schooljaar weer begon, wilde ik die mooie sprayers ook wel in de klas. Het wordt hier best snel vies namelijk. Je bent natuurlijk met veel mensen in een betrekkelijk kleine ruimte. Er valt nog wel eens een beker. En als kinderen schrijven of tekenen komt ook niet alles op het papier terecht. Dus het is fijn als ze leren om zelf schoon te maken. Veel schoonmaakmiddelen zijn niet helemaal veilig voor kinderen. ZO is dat wel. We hebben nu een sprayer ZO alles schoon hangen en die kunnen ze zelf pakken. We hebben ook ZO handen schoon in de klas staan. Vooral nu met de strenge coronamaatregelen, moeten we elke keer dat we de klas uit zijn geweest onze handen wassen. Kinderen vinden het heel leuk om met ZO hun handen te wassen, dankzij het schuim. Dus ze komen binnen en wassen hun handen. En dat ruikt ook nog heel lekker.”

Zelf doen

“Ons digibord wordt ook intensief gebruikt. De kinderen mogen daar dingen op slepen, swipen, en oefeningen op doen. Dus er komen ook heel veel vingers op dat bord. Dus ik moet eigenlijk ook nog een sprayer ZO glas schoon voor in de klas regelen. Dan kunnen ze dat ook schoonmaken. Ik vind het leuk als kinderen zelf dingen doen. Als ze hier gegeten hebben – en dat is elke dag – mogen ze zelf hun tafeltje twee keer insprayen en dan zelf met het doekje afnemen. Het wordt echt een routine: eerst eten en dan je tafel schoonmaken. De kinderen vinden het leuk. Het is heel praktisch. En vooral heel schoon en fris. Iedereen is er blij mee.”

Ook een sprayer van ZO in de klas?
Neem contact op

Deel dit artikel via social media