De impact van slim schoonmaken met ZO

De komende maanden leggen we je in onze blogs uit waarom ZO overal en voor iedereen werkt. En je snapt dat meteen ook waarom ZO  de meest hygiënische oplossing is.

Hoe goed maakt een schoonmaakmiddel schoon? Goede vraag. En het antwoord hangt niet alleen van het schoonmaakmiddel af, maar ook van de frequentie van schoonmaken, de manier van schoonmaken én de temperatuur van het water.

Wanneer is schoon schoon?

Schoon is schoon als je geen zichtbare vervuiling ziet. De enige oplossing: regelmatig schoonmaken, het liefst meteen nadat je iets hebt gebruikt. Maak je direct schoon, dan verwijder je met sprayen en een schone doek ook meteen de ziekteverwekkers. De kans dat je ze op je handen krijgt of inademt, is daardoor miniem. 

Eerst even wennen

ZO is in het begin even wennen. Krijg je je huis echt wel schoon met een sprayer en een microvezeldoek? Natuurlijk. Ziekenhuizen en kantoren worden al jaren op deze manier schoongemaakt, dus dat gaat thuis ook lukken. Voor elke ruimte hebben we een passende reiniger, in een herkenbare kleur. Als je de sprayer in het zicht zet, maak je schoonhouden nog makkelijker. Dankzij onze innovatieve en duurzame hulpmiddelen zoals de forever bottle en microvezeldoeken kan iedereen altijd en overal met ZO werken.

Desinfectie is niet nodig

Schoonmaken met ZO is voldoende. Uit onderzoek blijkt dat het gebruik van desinfecterende middelen in huis niet beter is dan het gebruik van een sprayer. Met een sprayer verspreid je geen vuil zoals met een emmer sop en neem je extra kritische oppervlakken zoals toiletbril of snijplank af met papier. Bovendien zijn desinfecterende middelen vaak schadelijk voor jezelf, je spullen, en het milieu. Gebruik desinfecterende middelen alleen op advies van een huisarts. Bijvoorbeeld bij ziekte of wanneer er om een andere reden een verhoogd risico op infectiegevaar is. Zoals na een operatie.

Hoe maak je schoon

Maak eerst droog schoon en daarna nat. Droog schoonmaken is afstoffen en vegen. Een droge ZO alles schoon microvezeldoek is de perfecte stofdoek. Als je stof, zichtbaar vuil en etensresten hebt weggehaald, kun je het oppervlak insprayen en afnemen met een ZO microvezeldoek.

  • Werk van hoog naar laag: eerst boven op de kasten, dan de tafel en vensterbanken en als laatste de vloer. Zo valt stof en vuil niet op een plek die al schoon is.
  • Werk van schoon naar vuil. Begin op de minst vuile plaatsen. Zo wordt je doek minder snel vies. Als de gebruikte zijde zichtbaar vuil is, neem je een nieuwe zijde. 
  • De doeken was je uit op  60 °C.

De duurzaamste optie: regelmatig schoonmaken

Het is belangrijk dat je geniet. Aan het eind van de dag alles schoon hebben, geeft een fijn gevoel. Met ZO wordt dat een stuk makkelijker.

Met ZO maak je schoon zonder chemicaliën en afval. Onze producten hebben geen gevarensymbolen en zijn onlangs nog door de Nederlandse Warenautoriteit gecheckt. Veilig dus voor mens, dier, je spullen, je huis en onze planeet.

Elke dag even

Wat je vaak gebruikt maak je meteen na gebruik even schoon. Je keukenblad, de douche, de wc en dingen die je vaak aanraakt zoals deurklinken, lichtknoppen, trapleuningen en kranen.

Wat je niet regelmatig gebruikt, maak je af en toe schoon. Gewoon wanneer het jou uitkomt.

Sprayen versus soppen

De belangrijkste reden om met het traditionele sopje te stoppen is de verspilling van schoonmaakmiddel en warm water én de slechtere hygiëne. Door steeds een vuile doek uit te spoelen in een sopje verspreid je eerder vuil dan dat je het wegneemt.  Ziekenhuizen en verpleeghuizen soppen vanwege de slechte hygiëne al lang niet meer. 

Samengevat, een sopje kost meer schoonmaakmiddel, water, tijd en kracht omdat je het minder vaak doet. Bovendien verspreid je vuil en gaat de zeepkwaliteit achteruit.

We hebben regelmatig schoonmaaktips voor je. Die verzamelen we op onze website in de rubriek ZO werkt het. Heb je een schoonmaaktip of -vraag voor ons? Laat het weten. In de komende maanden komen we regelmatig met de rubriek; “ZO maak je schoon” waarin we met filmpjes laten zien hoe makkelijk je na gebruik je huis schoon houdt.

Contact opnemen

Deel dit artikel via social media