De Gymzaal, een schone zaak

Je komt ZO overal tegen. Thuis, op je werk én in de sportschool. Bijvoorbeeld in De Gymzaal, een kleinschalige sportschool voor personal training en les in kleine groepen in Amsterdam-West. Lesley van De Gymzaal is enthousiast: “ZO laat zien dat je heel veel zelf kunt doen.”

De Gymzaal is sportstudio: in de gymzaal van wat ooit een basisschool was. Lesley vertelt:

“We geven circuit-trainingen en krachtlessen en werken veel met losse gewichten, ballen, touwen en stokken. Ik denk met mijn team, en ook privé, veel na over de manier waarop we onze ecologische voetafdruk steeds verder kunnen verkleinen. Hoe gaan we met de wereld om? Wat wil je meegeven aan je kinderen? Dat vind ik belangrijke vragen. Ik stoorde me dan ook aan de verpakkingen van gewone schoonmaakmiddelen. Al dat plastic dat je maar 1x gebruikt en daarna weggooit.”

Gezien op Insta

“ZO zag ik op Instagram. En toen kwam alles bij elkaar. Het zag er mooi uit – daar ben ik ook gevoelig voor – dus je hoeft het niet weg te stoppen. Dat wilde ik thuis wel op de keukenplank hebben staan. We zaten natuurlijk ook middenin corona. In De Gymzaal moesten we ineens omschakelen: iedereen moest al die losse materialen na gebruik schoonmaken. Maar het leer van de ballen, het rubber van de dumbles van de gewichten, zijn eigenlijk niet gemaakt op intensief schoonmaken met agressieve middelen. Dus ZO was een uitkomst.”

Aan de muur

“Ik dacht, het zou helemaal mooi zijn als ik die sprayers hier aan de muur kan monteren. Zodat iedereen er goed bij kan. Ik heb toen een mail gestuurd naar ZO en Bert van ZO kwam meteen met een mooie display, en houders. Heel praktisch en heel zichtbaar. Ik vind het, ook als ondernemer, belangrijk om te laten zien dat het ook anders kan. Dat er veel is dat je zelf kunt doen. Als iedereen dat doet, groot- én kleinschalig, boeken we echt vooruitgang.”

Benieuwd naar De Gymzaal? Kijk op Instagram: degymzaal of ga naar de-gymzaal.nl

Meteen een handige houder bestellen?

shop nu

Deel dit artikel via social media