Schoonmaken met behulp van de natuur

In de keuken kun je eigenlijk niet zonder citroen. Tijd om een netje te halen. Want wil je de binnenkant van je magnetron echt goed schoon krijgen als je hem een tijdje niet hebt schoongemaakt? Snij dan een citroen doormidden, leg de helften in een schaaltje water en laat dat een paar minuten draaien op 600 Watt. Daarna veeg je al het vuil moeiteloos weg. En dankzij de citroen ruikt je magnetron ook nog hartstikke fris. Het beste kan je natuurlijk je magnetron schoonhouden met de ZO keuken schoon, dan hoef je geen grote schoonmaak te houden.

Meer doen met citroen

Kunnen je snijplanken best wat frisser? Wrijf met een halve citroen over de snijplank en spoel hem goed af met heet water en afwasmiddel. Op je kunststof snijplank is nu geen vlek meer te zien. En je houten snijplank is die geur van knoflook en ui helemaal kwijt. Ruikt je afvalbak vies? Wrijf de binnenkant van de bak dan in met een halve citroen. En nu je toch citroenen in huis hebt gehaald, leg dan meteen een halve citroen in het bovenste deel van de vaatwasser. Je machine gaat heerlijk ruiken en je glazen worden glanzend schoon.

Waterkoker ontkalken? Citroen!

Ook om je waterkoker te ontkalken helpt citroen. Laat het sap van één citroen en twee kopjes water koken in de waterkoker. Spoel hem een keer uit en je waterkoker is weer als nieuw!

Deel dit artikel via social media