Alleen maar natuurlijke parfums

Geur in huis is belangrijk. Want geur heeft een invloed op je stemming: van een lekkere geur word je blij en ontspannen. Geur speelt ongemerkt een superbelangrijke rol in ons leven. Ga maar na, als je een nieuwe shampoo in de winkel ziet, wat doe je dan als eerste? Inderdaad, je ruikt er even aan. En bevalt de geur niet, dan laat je die shampoo staan.

Alleen maar natuurlijke parfums

Als je schoonmaakt, wil je ook dat het lekker ruikt. Want dat doet iets voor de sfeer in huis. Bij ZO gebruiken we alleen natuurlijke geurstoffen. We halen de ingrediënten voor onze parfums uit planten, bloemen, kruiden en vruchten. Zo weten we zeker dat ze makkelijk biologisch afbreekbaar zijn. We maken gebruik van verschillende geurfamilies: voor elke toepassing de juiste geur.

Geur voor de juiste sfeer

In een opgeruimd en schoon huis kan geur heel veel voor je doen. Relaxen in je badkamer of even je rust pakken op een schoon toilet, gaat nog beter met de natuurlijke geur van rozemarijn en eucalyptus. Net alsof je in een spa zit.

Ruim je na het koken je aanrecht af, dan zorgt de geur van citroen voor een positieve boost in de keuken. De geur van sinaasappel zorgt voor een opgewekt gevoel en een goed humeur. En ruik eens aan je handen als je ze gewassen hebt met de geur van groene thee.

Benieuwd welke ingrediënten we precies gebruiken? We zetten ze op een rij.

Citral
Citral komt voor in de olie van een groot aantal planten: citroenmirte (90-95%), litsea cubeba (70-85%), citroengras (65-85%), citroenverbena (30-35%), citroenmelisse, citroen en sinaasappel. Geurstof uit etherische oliën die we gebruiken voor ZO keuken schoon, sanitair schoon en alles schoon.

Limoneen – Limonene
Limoneen komt in veel planten voor, vooral in citrusplanten zoals sinaasappel en citroen, maar ook in bepaalde kruiden. Geurstof uit etherische oliën die we gebruiken voor ZO keuken schoon, sanitair schoon en alles schoon.

Linalool
Linalool komt in heel veel planten voor, vooral in de etherische olie van de rozenhoutboom.
Geurstof in keuken, sanitair en alles en handen schoon kokos en groene thee. Geurstof die we gebruiken voor ZO keuken schoon, sanitair schoon, alles schoon, handen schoon kokos en handen schoon groene thee.

Hexyl Cinnamal
Hexyl Cinnamal komt voor in de etherische oliën van verschillende planten en zorgt voor een frisse bloemengeur. We gebruiken hem in ZO handen schoon kokos.

Anise alcohol
Anijsalcohol komt voor in planten en wordt uit etherische oliën gehaald. Ruikt naar vanille en seringen. Een van de geurstoffen in ZO handen schoon kokos.

Nee, bij ZO nooit synthetische parfums

Er bestaat een groot verschil tussen synthetische en natuurlijke geuren. Synthetische geuren komen niet in de natuur voor. Ze worden in een fabriek ontwikkeld en bootsen natuurlijke geuren na. Sommige synthetische geurstoffen worden zelfs gemaakt van fossiele brandstoffen. In de meeste schoonmaakmiddelen van andere merken zijn de parfums synthetisch: het zijn chemische stoffen. Dat is namelijk goedkoper. Natuurlijke geuren zijn veel duurder dan synthetische. Bovendien zijn synthetische geuren makkelijker te maken, en blijft een synthetische geurstof over het algemeen langer geur afgeven. Doordat de chemische stof zuiverder is dan de natuurlijke vorm.

100% plantaardig

Toch kiezen we bij ZO bewust voor ingrediënten die in de natuur voorkomen. Want wat de natuur maakt, herkent de natuur en breekt de natuur ook snel af. De geurstoffen in onze producten zijn dan ook veilig voor baby’s, kinderen en volwassen. We zijn altijd eerlijk over wat er in onze schoonmaakmiddelen zit. Onze reinigers bestaan voor 100% uit ingrediënten van natuurlijke, plantaardige oorsprong en zijn 100% biologisch afbreekbaar.

Ben je gevoelig voor bepaalde parfumingrediënten, want dat kan ook bij natuurlijke parfumingrediënten, kijk dan op de verpakking of op zoschoon.nl bij de ingrediënten.

Vragen? Vragen!

Vind je iets van onze geuren? Of heb je liever een andere geur? Laat het ons weten. Bij ZO hebben we regelmatig schoonmaaktips voor je. We verzamelen ze op de website in de rubriek ZO werkt het. Heb je tips voor ons? Of een schoonmaakvraag? Vertel het ons via onze contactpagina.

Deel dit artikel via social media