5 schoonmaaktips voor drukke mensen

Met deze 5 schoonmaaktips is je huis schoon in weinig tijd.

Tip 1: douchen en schoonmaken tegelijk
Elke dag sta je onder de douche. En dat is dan ook hét moment om je douche schoon te maken. Spray de douchewanden, je douchegordijn en de kraan in met de ZO sanitair schoon en laat even inwerken. Ga dan zelf douchen en spoel daarna alles af met warm water. Werk van boven naar beneden. Zo voorkom je ook kalk aanslag!

Tip 2: altijd een fris toilet
Spray elke keer als je naar de wc bent geweest, de toiletpot aan de binnenkant in met ZO sanitair schoon. Gebruik je toiletborstel als dat nodig is, trek door en spoel de borstel in het schone water.

Tip 3: rvs zonder vette vingers
Kinderen raken het liefst alles aan. En met kinderen in huis zie je dan ook ineens veel meer vingerafdrukken en vlekken op je roestvrij staal. Die haal je zo weg: doe wat ZO alles schoon op een doek en wrijf in de richting van de structuur. Doe dan wat olijfolie op een stukje keukenpapier en wrijf rondjes. Weg vlekken.

Tip 4: schoon scherm
Heb je met zijn allen een film gekeken en staat de tv even uit? Dan mag er vast wel een doekje over je scherm. Als je tv-, laptop- of computerschermen schoon gaat maken, spray je ZO glas schoon eerst op je doek. Niet op het scherm. Neem de achterkant van je apparatuur af. En dan pas het scherm. Veeg niet te hard. Liever vaker zachtjes, dan één keer hard. Zo heb je de minste kans op beschadiging.

Tip 5: elke dag
Elke dag je hele huis schoonmaken lukt niet. Maar tijdens een pandemie is het belangrijk dat je in elk geval elke dag de punten in huis afneemt die iedereen heel vaak aanraakt: de zogeheten handcontactpunten. Spray ZO alles schoon op je doek, en vouw de doek in vieren. Gebruik de vier zijden om lichtknopjes, de afstandsbediening, de kapstok en alle deurklinken af te nemen. En vergeet de tafel niet.

Deel dit artikel via social media