100% natuurlijk, vegan en geen chemicaliën

Maar wat zit er dan wel in ZO?

In ZO transparant laten we zien wat we doen en waarom we bepaalde keuzes maken. Wat er precies in ZO zit? Ook daar zijn we helder over. Op onze productpagina’s lees je welke ingrediënten we voor onze producten gebruiken, én wat ze doen. Glycerol bijvoorbeeld, een ingrediënt uit planten, hydrateert je huid zodat die niet droog aanvoelt. Daarom zit het in al onze handzepen.

Veilig en actief

ZO is veilig voor je spullen. Want de actieve ingrediënten die vuil losweken zijn veilig. Sodium Carbonate (soda) in de keukenreiniger bijvoorbeeld, afkomstig uit zout, heeft een sterk ontvettende werking. Voor ZO sanitair schoon gebruiken we lactic acid, een organisch melkzuur uit suikerbieten dat krachtig is tegen kalk. Al onze producten zijn vegan. We testen niets op dieren en in onze reinigers zitten alleen natuurlijke stoffen van plantaardige bronnen. Bijvoorbeeld de bijproducten van de kokosnoot: veilig en zacht, die in handzeep voor een schuimende werking zorgen.

100% natuurlijk

Wat ZO echt anders maakt, is dat we alleen gebruik maken van ingrediënten van plantaardige of minerale herkomst. Dus géén aardolie, géén synthetische parfums, géén kleurstoffen en géén microplastics. Wat in de meeste gewone schoonmaakmiddelen wel voorkomt.

ZO is 100% natuurlijk en vegan. De ingrediënten komen voor in de natuur: de natuur breekt ze dan ook makkelijk af. Zelfs onze parfums zijn natuurlijk. Wil je weten welke ingrediënten in ZO zitten en wat ze voor je doen?

Bekijk alle ingrediënten

Alleen maar natuurlijke parfums

Als je schoonmaakt, wil je ook dat het lekker ruikt. Want dat doet iets voor de sfeer in huis. Bij ZO gebruiken we alleen natuurlijke geurstoffen. We halen de ingrediënten voor onze parfums uit planten, bloemen, kruiden en vruchten. Zo weten we zeker dat ze makkelijk biologisch afbreekbaar zijn. Dat ze zacht zijn voor je huid en veilig voor je spullen. We maken gebruik van verschillende geurfamilies: voor elke toepassing de juiste geur.

Ben je gevoelig voor bepaalde parfumingrediënten, dat kan ook namelijk ook bij natuurlijke ingrediënten, kijk dan op de verpakking of op zoschoon.nl bij de ingrediënten.

Liever vloeibaar

Onze reinigers, handzeep en afwasmiddel zijn vloeibaar. Dat is een bewuste keuze. We willen namelijk dat onze producten voor iedereen veilig zijn, makkelijk te mixen en lang houdbaar. Tabletten, blokjes en poeders kunnen wel in een papieren verpakking, maar dat is dan ook het enige voordeel. Om poeder op te lossen heb je warm water nodig, en blokjes en tabletten zien er voor kleine kinderen veel te aantrekkelijk uit. Die moet je verstoppen. En dat is precies wat we bij ZO niet willen. Je zet onze sprayers overal in huis neer, zodat iedereen makkelijk even kan schoonmaken.

Zuinig op je spullen

We krijgen vaak de vraag of ZO veilig is voor het bad, aanrecht of zwarte kraan, voor kinderen en huisdieren. Het antwoord is ja. ZO uit de navulzak, dus onverdund, is veilig. En omdat je ZO mixt met 90% water is het helemaal veilig. Likt je hond een keer een plasje met wat reiniger op, dan is dat niet schadelijk. Al beloven we niet dat je hond het lekker vindt. Op onze site lees je precies welke ingrediënten waarin voorkomen. We gebruiken de internationale, scheikundige namen. Zo kan er namelijk geen misverstand over een ingrediënt of een allergeen ontstaan. En citric acid? Dat klinkt inderdaad heel chemisch, maar het is gewoon citroenzuur.

Vragen? Vragen!

Heb jij vragen over onze producten of de ingrediënten? We beantwoorden je vragen graag. Dat gaat het makkelijkst via onze contactpagina.

Contact opnemen

Deel dit artikel via social media